Skip to main content

Què és

el Jardí?

El Jardí municipal agroecològic forma part del projecte Zero CO2 promogut per l’Ajuntament de Barberà del Vallès amb l’objectiu de fer front al canvi climàtic des de l’àmbit local.

D’aquesta manera, l’agroecologia es troba arrelada al territori, és a dir, té en compte la comunitat on s’ubica i la seva cultura, així com el què suposen les seves accions respecte de l’entorn que l’envolta, en un sentit econòmic i social, contribuint a la Biodiversitat, projecció social i sostenibilitat.

Situat al bell mig del parc fluvial del riu Ripoll de Barberà del Vallès, com a pulmó del municipi, aquest jardí es concep com a nucli, pol d’atracció i espai emblemàtic amb un alt valor natural, paisatgístic i històric, on trobem diversos elements a preservar i potenciar.

El jardí dona cabuda a diverses activitats relacionades amb l’educació ambiental i la millora de l’espai rural, així com pel cultiu de plantes amb utilitats aromàtiques i medicinals.

És una iniciativa que permet potenciar l’economia verda, de proximitat i amb un alt component social, perquè a més de ser un jardí visitable té una orientació productiva i inspiradora de pautes socials properes a la natura, dirigides a la ciutadania i a la responsabilitat social de les empreses.

El jardí municipal agroecològic de Barberà del Vallès és un espai de divulgació del patrimoni vegetal amb la finalitat educativa i impulsora de l’economia verda i circular.

  Què hi
  podem trobar?

  Podem trobar diferents espècies perennes de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) que es combinen amb espècies més pròpies a aplicacions culinàries i de l’horta.

  • Àmplia selecció de plantes aromàtiques i medicinals, per ús educatiu i experimental.

  • Àrea de pícnic i de joc permetrà que els grups de visitants, escolars, famílies, puguin disposar d’espais complementaris per poder fer que l’estada sigui més completa i fomenti la convivència i el gaudir.

  • Arbres fruiters i bassa natural, una bassa que alhora és un espai d’observació per considerar el paper de les plantes aquàtiques i depuradores de l’aigua.

  • Jardí de papallones, a través de la selecció de flora diversa per intensificar la biodiversitat amb la finalitat d’afavorir la presència d’insectes.

  • Camí terapèutic, per promoure els beneficis de caminar descalços sobre diferents textures naturals.

  • Jardí adaptat, un espai format per grans jardineres elevades perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin tocar i olorar les plantes sense cap obstacle.

  Com
  interactuem?

  A través de visites guiades experiencials i la realització de tallers vinculats al món de les plantes aromàtiques i medicinals.