Skip to main content

Nova formació subvencionada: Gestió de comunitats energètiques locals

S’inicia una formació per impulsar la figura del/de la gestor/a de comunitats energètiques locals.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès, de la mà de la Fundació Barberà Promoció, iniciarà a mitjans de novembre 22 una formació de 310 hores per impulsar la figura del/de la gestor/a de comunitats energètiques locals i apostar, així, per una de les professions de futur sobre transició energètica.

El curs, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i finançat pel Fons Social Europeu, va adreçat a persones aturades amb formació de grau, superior o mitjà, de les famílies professionals d’Energia i aigua, Electricitat, Electrònica, Ciències Ambientals, Energies renovables o equivalents.

L’objectiu de la formació és aprendre a gestionar comunitats energètiques per a portar el control de la despesa i repartiment energètic dins de la comunitat local d’energia, així com per a la interacció amb les distribuïdores i productores d’energia i la gestió i maneig de dades, interpretant les corbes elèctriques.

D’aquesta manera, el/la gestor/a energètic/a serà capaç de portar el control i el monitoratge dels subministraments elèctrics, coneixerà formes d’optimització i millora de l’eficiència dels subministraments, o podrà dinamitzar i acompanyar una comunitat local d’energia, entre moltes altres funcions.

Una formació amb projecció de futur que s’impartirà en modalitat presencial, amb suport d’aula virtual, a les instal·lacions de Barberà Promoció.

Com apuntar-se?

Per apuntar-te o informar-te de tota l’oferta formativa de la Fundació Barberà Promoció pots consultar la pàgina web.

O pots contactar:

Fundació Barberà Promoció (Àrea Ocupació/Formació/Emprenedoria)
formacio@barberapromocio.cat
937192837 (extensió 713)
662306288