Skip to main content

1ª Visita escolar al Jardi ecològic

El passat 16 de maig, el Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va viure un moment especial amb la seva primera visita escolar.

Un total de 48 alumnes de 3er de primària de l’escola el Bosc van inaugurar aquest espai que neix amb l’objectiu de fomentar l’educació agroecològica i ambiental per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.A les 10 del matí, l’alumnat va ser rebuda per l’alcalde Xavier Garcés i el regidor d’Educació Daniel González, que els van donar la benvinguda a aquesta experiència pionera. Després d’una breu presentació i d’agafar forces amb un esmorzar, els estudiants van començar a participar en diverses activitats organitzades en dos grups.En primer lloc, van fer una visita guiada pels diferents parterres de plantes aromàtiques i medicinals.

Van recórrer un camí enmig de la natura, tocant i olorant les diverses espècies vegetals, mentre se’ls explicaven les seves propietats de manera didàctica. A més, van poder admirar el jardí de papallones, endinsant-se en el món fascinant d’aquests llepidòpters i coneixent les seves flors preferides.Seguidament, van participar en tallers pràctics.

En un d’ells, van aprendre a crear el seu propi oli de calèndula amb un toc de camamilla, experimentant amb els ingredients naturals i descobrint les seves propietats beneficioses. A més, van tenir l’oportunitat de plantar llavors i esqueixos en petits testos biodegradables, que es van endur a casa per continuar cuidant-los i veure’ls créixer.

Després de gaudir d’un temps lliure per jugar en una àrea d’esbarjo habilitada i de prendre un bon àpat, els alumnes van realitzar l’última experiència del dia. Van caminar pel camí terapèutic, descalços, experimentant diferents textures i connectant amb la natura de manera íntima i sensorial.Les opinions tant del professorat com de l’alumnat van ser molt positives, i tots van expressar el desig de repetir aquesta meravellosa experiència. El proper centre educatiu que tindrà l’oportunitat de visitar el Jardí Agroecològic serà l’Institut Bitàcola, amb els estudiants de 1er i 2on de l’ESO, durant el mes de juny.

A més, està previst programar més visites amb altres centres educatius interessats durant el curs vinent escolar 2023-2024.La creació d’aquest espai, que sorgeix del projecte ZERO CO2 a Barberà del Vallès, compta amb el suport financer de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta visita de l’escola el Bosc s’emmarca dins del projecte